Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άνεργους

Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άνεργους

Εντός Απριλίου θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 ετών σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο του σχεδίου για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας ενόψει της κρίσης του κορωνοιού.
Και πρόσθεσε πως όλα τα προγράμματα στήριξης των άνεργων του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 άνεργους.

Δελτίο ανεργίας και τακτική επιδότηση

Επίσης από την Δευτέρα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία.

Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather