Έπεσε και χθες η πλατφόρμα webex, πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά

Έπεσε και χθες η πλατφόρμα webex, πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά

Διαστάσεις κωμωδίας λαμβάνει το θέμα της τηλεκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία, η οποία επρόκειτο να “καλύψει” το εσπευσμένο κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού το Σάββατο, με ισχύ από την Δευτέρα.

Στις 2:30 το μεσημέρι (παρά το ότι είχαν προηγηθεί δυο ημέρες κενές για να προετοιμάσουν οι αρμόδιοι το σύστημα) η πλατφόρμα WEBEX που χρησιμοποιείται για την εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση κατέρρευσε μετά από μόλις μισής ώρας λειτουργία, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να κοιτούν τις οθόνες τους, αδυνατώντας να συνδεθούν για να συνεχίσουν το μάθημά τους.

Το νέο αυτό φιάσκο έχει υπεύθυνους οι οποίοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι αδιανόητο μετά από τόσους μήνες να μην έχει ασφαλιστεί η τηλεκπαίδευση και η πρόσβαση όλων των παιδιών σε αυτήν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, όταν έκλεισαν τα γυμνάσια και τα λύκεια, είχε παρατηρηθεί το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο τότε οι υπεύθυνοι του υπουργείου και της πλατφόρμας, είχαν αποδώσει την αδυναμία σύνδεσης σε πανευρωπαϊκό(!) πρόβλημα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather