Ένωση Γονέων Χανίων: Λάθος οι ταυτόχρονες εξετάσεις στα λύκεια και στις ξένες γλώσσες

Ένωση Γονέων Χανίων: Λάθος οι ταυτόχρονες εξετάσεις στα λύκεια και στις ξένες γλώσσες

Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του  Δ. Χανίων δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες αρκετά παράπονα σχετικά με τον προγραμματισμό των εξετάσεων πιστοποίησης σε ξένη γλώσσα μέσα στην περίοδο των προαγωγικών εξετάσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, “είμαστε σίγουροι ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καθαρά από απλή αμέλεια δεν αντιλήφθηκαν ότι η σχετική ημερομηνία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα παιδιά μας, και μαθητές τους φυσικά. Απλά έπρεπε να είχαν πραγματοποιήσει τις εξετάσεις νωρίτερα ή αργότερα έτσι ώστε να μην εμπλακούν σε καταστάσεις του τύπου: Δευτέρα 4 Ιουνίου σχολείο να έχει προγραμματίσει διπλό μάθημα στις προαγωγικές ή μαθητής του γυμνασίου να πρέπει να διαγωνιστεί σε μάθημα που του είναι απαραίτητη η υψηλή βαθμολογία για να προαχθεί.

Σε σχετική επικοινωνία με τον πρόεδρο των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Χανίων και μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας διαβεβαίωσε ότι η απόφαση δεν ήταν δική τους αλλά εξαρτάται από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτό λοιπόν που έλειψε από τη χώρα μας για ακόμα μία φορά όπως διαπιστώσαμε ήταν ο συντονισμός. Ίσως μια έγκαιρη προειδοποίηση προς το υπουργείο, αφού οι εξετάσεις ξένων γλωσσών προγραμματίζονται έξι (6) μήνες νωρίτερα, να έσωζε την κατάσταση.

Ευχόμαστε όλοι οι μαθητές να έχουν την καλύτερη επιτυχία σε όλες τις εξετάσεις και να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα για το καλύτερο μέλλον τους και οψόμεθα ότι στο μέλλον ο συντονισμός και η συνεννόηση θα έχουν τι τιμητική τους προς όφελος των μαθητών”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση