Έναρξη συνεργασίας του ΜΑΙΧ με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Έναρξη συνεργασίας του ΜΑΙΧ με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

H συμμετοχή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ, μεταξύ του διευθυντή του Ινστιτούτου Γιώργου Μπαουράκη, της καθηγήτριας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Φάλιας Οικονόμου και του υπεύθυνου Εκπαίδευσης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», Δημήτρη Βολουδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» το ερχόμενο εξάμηνο θα διεξαχθεί στα Χανιά ένας κύκλος σεμιναρίων στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σχετικά με την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε 15 νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο. Ήδη αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά διεξάγονται από το 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή από τους νέους ενδιαφερόμενους.

Η Κρήτη λόγω της μεγάλης παράδοσης στη χρήση αυτών των φυτών αλλά και της μοναδικής της βιοποικιλότητας αποτελεί ιδανική περίπτωση εφαρμογής καινοτομιών σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων υπό τον συντονισμό του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» θα παράσχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρηματιών.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι ένα πρωτοποριακό πολυετές πρόγραμμα στην Ελλάδα για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ ηγείται αυτού του προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather