Έμπρακτη στήριξη στις ΜμΕ ζητά από τους δημάρχους των Χανίων η ΟΕΒΕ

Έμπρακτη στήριξη στις ΜμΕ ζητά από τους δημάρχους των Χανίων η ΟΕΒΕ

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μέσω της οποίας ζητούν την στήριξή τους, απέστειλε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων. Το προεδρείο της ΟΕΒΕ, επισημαίνει ότι οι ΜμΕ έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα συνεχή μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού και για τον λόγο αυτό ζητούν και από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να συμβάλλουν στην αποφυγή περαιτέρω οικονομικής ασφυξίας με μέτρα όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, τέλη κοινοχρήστων χώρων, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ειδικότερα, η ΟΕΒΕ επισημαίνει στους δημάρχους των Χανίων:

«Από την αρχή του 2020 και έως σήμερα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την Πανδημία του κορωνοιού Covid – 19.  Η ελπίδα που είχαμε όλοι μας ότι μετά το καλοκαίρι σιγά σιγά θα επιστρέφαμε σε μία κανονικότητα διαψεύδεται μέρα με τη μέρα. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και τα lockdown να διαδέχεται το ένα μετά το άλλο, έχουν φέρει την κοινωνία και ιδιαίτερα την επιχειρηματικότητα στη Χώρα και στο νησί μας σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

Χιλιάδες επαγγελματίες έμποροι βιοτέχνες αυτοαπασχολούμενοι,  βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι μετά το πέρας της Υγειονομικής  κρίσης θα υπάρχει πληθώρα λουκέτων στην αγορά.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και οι ενέργειες της κυβέρνησης γενικότερα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς αποδεικνύονται λίγα και ανεπαρκή για να καλύψουν την τεράστια ζημιά που έχουν πάθει οι μικροί και πολύ μικροί συνάδελφοι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι οι τοπικοί άρχοντες και φορείς οφείλουν και μπορούν να στηρίξουν την τοπική κοινωνία, αναλαμβάνοντας δράση και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία σειρά προτάσεων που θα θέλαμε να εξετάσετε και να εφαρμόσετε άμεσα:

  1. Απαλλαγή από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων μέχρι το Πάσχα του 2021.
  2. Απαλλαγή του Ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού μέχρι το Πάσχα του 2021.
  3. Απαλλαγή 40% μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων συμπεριλαμβανομένων κυλικείων, περιπτέρων, κ. α. έως το Πάσχα του 2021.
  4. Καμία προσαύξηση σε τυχόν οφειλές συναδέλφων έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.
  5. Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών όλων των συναδέλφων σε πολλές δόσεις 36, 48, 72, 100.

Είμαστε βέβαιοι ως ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας ότι θα κουραστείτε την αγωνία μας και το άγχος της επιβίωσης των επιχειρήσεών μας και θα σταθείτε αρωγοί στο πλάι μας έτσι ώστε τελειώνοντας αυτή η πανδημία να μας βρει όλους όρθιους, ενεργούς και πάνω από όλα υγιείς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε ενέργειές σας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather