Έλεγχοι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την ποιότητα των υγρών πλήρωσης, στην Κρήτη

Έλεγχοι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την ποιότητα των υγρών πλήρωσης, στην Κρήτη

Μετά τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το νέο αντικαπνιστικό νόμο, στο στόχαστρο του Υπουργείου μπαίνει πλέον και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και οι ουσίες που περιέχουν οι αμπούλες πλήρωσης των τσιγάρων θα μπουν στο μικροσκόπιο, έπειτα από σχετικό έγγραφο που εστάλη στην Περιφέρεια Κρήτης από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το υπουργείο ζητά τον έλεγχο στην αγορά λιανικής πώλησης με αφορμή την καταγραφή σοβαρών περιστατικών πνευμονοπάθειας που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα με σχετικά επί του θέματος έγγραφα, διαπιστώνεται ότι στην Ευρωπαϊκή Αγορά, ήδη κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα πλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν ουσίες οι οποίες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως προϊόντα άτμισης.

Το υπουργείο ζητά από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μεριμνήσουν άμεσα για τον έλεγχο του συνόλου της λιανικής αγοράς προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου, με στόχο να διασφαλιστεί η μη κυκλοφορία προϊόντων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές παραβάσεις και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το Υπουργείο ζητά τέλος όλα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους ελέγχους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather