Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Κρήτης ζητά η ΠΕΔ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Κρήτης ζητά η ΠΕΔ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Κρήτης ζητά η ΠΕΔ Κρήτης με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Η ενίσχυση, σύμφωνα με την επιστολή, ζητείται λόγω των μεγάλων απωλειών εσόδων που υφίστανται οι ΟΤΑ αλλά και των επιβεβλημένων μέτρων που ήδη λαμβάνονται για την ανακούφιση και στήριξη των δημοτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται.
Στην Κρήτη το πρόβλημα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτουν οι Δήμοι είναι ιδιαίτερα μεγάλο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στου κλάδους του τουρισμού- επισιτισμού -πρωτογενή τομέα, αλλά και της ανάγκης λήψης από τους Δήμους πρόσθετων μέτρων στήριξης των εργαζομένων- ανέργων στους τομείς αυτούς.

Στην επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα της, Γιάννη Κουράκη και Γιάννη Μαλανδράκη αντίστοιχα, αναφέρονται:

«Κύριε Υπουργέ,
Με πρόσφατα έγγραφά μας αιτηθήκαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ της Κρήτης λόγω της δραστικής μείωσης των εσόδων τους που συνδέεται κυρίως με τις επιπτώσεις στους κλάδους του τουρισμού- επισιτισμού -πρωτογενή τομέα αλλά και λόγω των επιβεβλημένων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των συμπολιτών μας που ελήφθησαν από τους ΟΤΑ.
Επίσης με βάση την αναλυτική ενημέρωση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Κρήτη, για την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι του νησιού μας, προκύπτει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αλλά και τις προοπτικές για την πορεία των εσόδων των ΟΤΑ το επόμενο διάστημα καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους.
Σημειώνεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ θα πρέπει να καλύπτει τόσο τις απώλειες των εσόδων τους προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην απρόσκοπτη κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και το κόστος που θα προκληθεί επιπλέον από την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης στους αποδεδειγμένα πληγέντες από την πανδημία εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Τέλος πρέπει να ληφθεί υπόψη ιδιαίτερα για τους Δήμους τουριστικού ενδιαφέροντος, ότι οι απώλειες στα έσοδα θα αποτυπωθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather