Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Λαζαρίδη στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Λαζαρίδη στην  αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Λαζαρίδη εγκαινιάζεται το Σάββατο 16 Μαρτίου στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1967 στη Δράμα. Σπούδασε φυσική στο Α.Π.Θ. και απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης στην ατμοσφαιρική φυσική και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Τμήμα Φυσικών Επιστημών (1993). Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ, Νορβηγία, Φινλανδία & Ιταλία. Υπήρξε υπότροφος της Ε.Ε. του υπουργείου παιδείας Ελλάδος, Φιλανδίας, Νορβηγίας καθώς και της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών. Από το 2001 είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και κοσμήτορας της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος (2017-2020).

Η σχέση του με τη ζωγραφική ξεκινά από πολύ νωρίς. Φιλότεχνος, συλλέκτης και τέλος δημιουργός ζωγράφος. Ζωγραφίζει διερευνώντας παράλληλα τα μεγάλα πρωτοποριακά ρεύματα της τέχνης, γοητευμένος κυρίως από το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού από το οποίο και εμπνέεται. Η μαθητεία του κοντά σε επώνυμους ζωγράφους τον βοηθά να κατακτήσει τα ζωγραφικά του μέσα (ακουαρέλα – παστέλ – λάδι) να διαμορφώσει και να τελειοποιήσει το ζωγραφικό του ιδίωμα. Τα έργα της πρώτης ατομικής του έκθεσης είναι μια σειρά επιλεγμένων τοπίων, δουλειά της πρόσφατης ζωγραφικής του ενασχόλησης

Η έκθεση προλογίζεται από τους Δρ. Κωνσταντίνο πρώιμο (Κριτικό τέχνης, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στην σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου) και Δημήτρη Ανδρεαδάκη (Ζωγράφο, Αναπληρωτή καθηγητή στη Αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης). Όπως αναφέρει ο Κ. Πρώιμος «το προνόμιο της ζωγραφικής του Λαζαρίδη είναι ακριβώς αυτή η ενδιαφέρουσα τελεολογική, προσεκτική και σχολαστική μελέτη του ιμπρεσιονισμού με σκοπό την ανακάλυψη του τι τελικά είναι η ζωγραφική»

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου από 19.00 έως 22.00 στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη (Χαρ. Τρικούπη 14) και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Θα είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες 11-00 έως 13.00 & 18.00 έως 21.00 εκτός Κυριακής.

Επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather