Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη, στην μνήμη του Παναγιώτη Τέτση

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη, στην μνήμη του Παναγιώτη Τέτση

Ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά.

Η Μαρία Γιαννακάκη αγαπημένη μαθήτρια του περίφημου έλληνα ζωγράφου, παρουσιάζει την καινούρια της δουλειά με τίτλο «τα άνθη του καλού».

Τα έργα της ζωγράφου, ένα είδος «προσωπικής ονειροπόλησης» μαγνητίζουν με τη χρήση ενός εκθαμβωτικού χρώματος και την πληθωρική στιβαρότητα του σχεδίου της που συχνά απηχεί την προσέγγιση της ζωγράφου στην σινοϊαπωνική τέχνη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στην ΑΣΚΤ (1977-82) όπου σπούδασε ζωγραφική με τον Π. Τέτση και ψηφιδωτό με τον Γ. Κολέφα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κίνα (1983-85) με κρατική υποτροφία. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο (1986). Παράλληλα με τη ζωγραφική εικονογραφεί και σχεδιάζει εξώφυλλα βιβλίων. Από το 1985 έως σήμερα έχει εκθέσει έργα της σε Ελλάδα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα κ.α.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί παρουσία της ζωγράφου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από 19.00 – 22.00 και θα διαρκέσει έως 14 Δεκεμβρίου. Θα είναι ανοικτή καθημερινά 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 εκτός Κυριακής.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση