Έκθεση αφίσας της Μελίνας Μερκούρη, όλο το καλοκαίρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Έκθεση αφίσας της Μελίνας Μερκούρη, όλο το καλοκαίρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Έκθεση αφίσας και αρχειακού υλικού επιμέλειας Λευτέρη Λαμπράκη, με θέμα, “Μελίνα Μερκούρη, 100 χρόνια από την γέννησή της”, λειτουργεί από τις 6 Μαρτίου 2020 (Γ: Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Θ: Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994), στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Η Έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος Μελίνα Μερκούρη, θα διαρκέσει από το Μάρτιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2020, ώρες 10.00 πμ – 1.00 μμ & 6.00 μμ – 9.00 μμ.

Περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές λιθόγραφες και offset αφίσες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Μελίνας Μερκούρη. Επίσης, δίσκους μουσικής, θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994 και φιλοδοξεί να αναδείξει την προσωπικότητα, την πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και το πολιτικό έργο της Μελίνας Μερκούρη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές βραδιές.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather