Άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο των Χανίων, ζητά ο Γιάννης Μαλανδράκης

Άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο των Χανίων, ζητά ο Γιάννης Μαλανδράκης

Ο  Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί  τις προηγούμενες ημέρες στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και της τοποθέτησης του σε αυτήν, απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Δημήτρη Βιριράκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικόλαο Καλογερή, καθώς και στις  συναρμόδιες υπηρεσίες, με αίτημα την ολοκληρωμένη λύση για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο των Χανίων  και τις λιμενικές υποδομές, που αποτελεί ένα πρόβλημα με τεράστιες επιπτώσεις, όχι μόνο σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

 Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια ολοκληρωμένης διαχείρισης του προβλήματος  που οφείλει να λάβει υπόψη τα ακόλουθα δεδομένα:

α) Τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές στον κόλπο Χανίων.

β) Το έργο της επέκτασης – βελτίωσης και αντιδιαβρωτικής προστασίας του λιμένα Κολυμβαρίου που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του με τις συναφείς μελέτες που έχουν εκπονηθεί.

γ) Το ερευνητικό έργο “Μελέτη διάβρωσης και προστασίας ακτών κόλπου Χανίων” που έχει εκπονηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), με χρηματοδότηση από την Π.Ε. Χανίων – Περιφέρεια Κρήτης.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πλατανιά ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα της προστασίας από τη διάβρωση των ακτών του κόλπου Χανίων, η οποία θα οδηγήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και στην κατασκευή των αντίστοιχων υποδομών, μετά από τη συνεκτίμηση των προαναφερόμενων δεδομένων.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather