Άμεση ανάγκη για νέο κτίριο που θα στεγάσει το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων

Άμεση ανάγκη για νέο κτίριο που θα στεγάσει το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων

Με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε την προηγούμενη ενδομάδα ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, με αντικείμενο ζητήματα του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά. Ο Χανιώτης βουλευτής έθεσε στον υπουργό το αίτημα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτ Κρήτης για αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού στα Χανιά και τις ελλείψεις των κτιριακών υποδομών, με κυριότερη αυτή του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα, το οποίο ασφυκτιά σήμερα.

Σύμφωνα με τον Μ. Βολουδάκη, “ως προς τις οργανικές θέσεις, ο Υπουργός ναι μεν αναγνώρισε ότι έχουν μειωθεί, μου παρουσίασε όμως την εικόνα όλων των νομών, από όπου προκύπτει ότι έχει συμβεί παντού το ίδιο εδώ και χρόνια. Πέραν αυτού, άλλες περιοχές σήμερα έχουν υποστελέχωση των υπηρεσιών του Λ.Σ. σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα Χανιά. Οι πρόσφατες (και επικείμενες) προσλήψεις στο Λιμενικό θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα της υποστελέχωσης.

Ως προς το κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου συμφωνήσαμε ότι ακόμη και μετά τα έργα που γίνονται στο ισόγειο του κτηρίου στη Σούδα, και τη μετακίνηση μέρους των υπηρεσιών σε αυτό, πάλι το Κεντρικό Λιμεναρχείο δε θα έχει επαρκείς και κατάλληλους χώρους. Κατά την άποψη της ΕΠΛΣ, με την οποία συμφωνώ, μοναδική λύση, η τροποποίηση της μελέτης του επιβατικού σταθμού του προβλήτα Αδρίας, ώστε να συμπεριλάβει και χώρο για το Λιμεναρχείο. (Πρόκειται για έργο του Υπουργείου Υποδομών). Η αρμοδια υπηρεσία του Υπ.Εμπ.Ναυτιλίας έλεγξε το φάκελλο μετά τη συνάντησή μας και διαπίστωσε ότι στη φάση που βρίσκεται είναι δυνατή η τροποποίηση, εφ’όσον υπάρξει σχετική συμφωνία των Υπουργών.

Θεωρώ απαραίτητο η έγκριση για τροποποίηση της μελέτης να δοθεί, ώστε τα Χανιά και το Λιμάνι της Σούδας να έχουν επιτέλους Κεντρικό Λιμεναρχείο σε σύγχρονο και κατάλληλο κτήριο”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather