Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων ζητά ο και Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων ζητά ο και Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Άμεσα μέτρα από την για την ανακούφιση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον τις φυσικές καταστροφές τόσο της 13ης – 14ης Φεβρουαρίου όσο και της 24ης – 25ης Φεβρουαρίου 2019 ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, εκφράζοντας, παράλληλα, «τη βαθιά του θλίψη» για τις πρωτοφανείς καταστροφές, καθώς τα συγχαρητήριά του «στα Σώματα Ασφαλείας και σε όλες τις Υπηρεσίες που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να σταθεί όρθιος ο Νομός μας».

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητά:

1. Άμεση καταγραφή από τους αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, Δήμους, Επιμελητήριο, κ.λπ. του αριθμού των προσώπων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ώστε η καταβολή των αποζημιώσεων να γίνει τον συντομότερο δυνατό χρόνο.

2. Έκτακτο επίδομα 5.000 ευρώ για τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν και 10.000 ευρώ για επιχειρήσεις, το οποίο θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με λοιπές οφειλές.

3. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

4. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

5. Οι παραπάνω εισφορές να μπορούν να εξοφληθούν σε 12 – 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Θεωρούμε επιβεβλημένη και άμεση την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς αποτελεί και ένα είδος « κοινωνικής δικαιοσύνης» αφού σε παρόμοιες καταστροφές εγκρίθηκαν παρόμοια μέτρα (σεισμός Ζακύνθου – φωτιά στο Μάτι κ.λπ.). Επίσης θεωρούμε απαραίτητη την άμεση κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού ώστε να αποκατασταθούν όσο γίνεται γρηγορότερα οι υποδομές του νομού καθότι εξαρτόμαστε σε τεράστιο βαθμό από το τουριστικό προϊόν και η σαιζόν είναι προ των πυλών. Δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος για χάσιμο και πρέπει «χθες» να αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης με προτεραιότητα τη σύνδεση της ενδοχώρας και το δυτικό κομμάτι του νομού μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα για να βοηθήσει στο μέτρο που μπορεί τόσο στην καταγραφή όσο και στη γνωμάτευση ζημιών τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε επαγγελματίες που έχουν υποστεί ζημιές».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather