ΔΕΥΤΕΡΑ 19/3/2018

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΧΑΝΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/2013

Ο υπεραθλητής Γιάννης Κούρος τρέχει από την... Ίμπρο στα Χανιά

Ο υπεραθλητής Γιάννης Κούρος τρέχει από την... Ίμπρο στα Χανιά

Ο υπεραθλητής Γιάννης Κούρος, ο άνθρωπος των ρεκόρ, θα βρεθεί στην Κρήτη, προκειμένου να τρέξει μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων, για καλό σκοπό, θέλοντας να στείλει το μήνυμα του ακάματου αγώνα.

Ο κ. Κούρος θα ξεκινήσει από την Ίμπρο Σφακίων στις 9 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 24 Νοέμβρη, φτάνοντας ως τα Χανιά.

Όμως ο υπεραθλητής θα είναι στην Κρήτη από σήμερα, καθώς θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αποκορώνου. Την επόμενη μερα θα τιμηθεί από το Σύλλογο Δρομένω Υγείας Χανίων, ενώ θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του "Το εξαήμερο του αιώνα"

Σημειώνεται πως με αφορμή τη διαδρομή του από την Ίμπρο στα Χανιά, έχουν τυπωθεί 1700 μπλουζάκια, τα οποια θα πωλούνται ώστε τα έσοδα από αυτή την κίνηση να δοθούν στο φιλανθρωπικό σύλλογο "Φιλάνθρωπος"

Λίγα λόγια για τον Κούρο

Ο Γιάννης Κούρος είναι Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος, με σειρά διακρίσεων στο μη Ολυμπιακό άθλημα του υπερμαραθωνίου. Γεννήθηκε το 1956, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Άρχισε τα ποιήματα και τις μελωδίες του στην ηλικία των δώδεκα ετών. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στο γυμνάσιο, πήρε μαθήματα στη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Από δεκαέξι ετών ξεκίνησε τον αθλητισμό και έως σήμερα έχει καταρρίψει τουλάχιστον 160 παγκόσμια ρεκόρ. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη μουσική, την λογοτεχνία, την ποίηση και το τραγούδι, όπου συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος.

Το 1990 μετανάστευσε στην Αυστραλία, και το 1993 πήρε την αυστραλιανή υπηκοότητα. Το Μάρτιο του 1993 Στο Antipodes Festival της Μελβούρνης κέρδισε το πρώτο βραβείο στίχου για το ποίημα "Χρώμα, ποιό χρώμα;". Το 1983 τρέχει το 1ο Σπάρταθλον όπου τερματίζει 3 ώρες και 15 λεπτά μπροστά από το δεύτερο δρομέα. Το 2000 το νομαρχιακό διαμέρισμα της Αττικής σε μια τελετή τον έχρισε ως πρεσβευτή του ελληνισμού. Έχει κερδίσει το Σπάρταθλον συνολικά τέσσερις φορές (1983, 1984, 1986, 1990), επιδόσεις οι οποίες τον καθιστούν μοναδικό διεθνώς.

Το 2005 και το 2011 πραγματοποίησε τον Φειδιππίδειο Άθλο, δηλαδή διέσχισε τη διαδρομή του αρχαίου Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη: "Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα".